Menu Zavřeno

Brousek na nože

Brousek na nože broušení nabrousit recenze test srovnání

Obsah článku (ukázat/skrýt)

Brousek na nože je nedílnou součástí v případě, že máme v domácnosti nebo kdekoliv jinde kolem sebe různé nože. Nůž je jako pomůcka nepostradatelným pomocníkem při různých činnostech. Ať už domácích a nebo venkovních aktivitách. I když budeme mít ten nejkvalitnější nůž, tak se při častém používání jednoho dne stejně otupí a v tu dobu přicházejí na řadu brousky na nože, které jsou skvělými pomocníky. Údržba každého nože je velmi důležitá, kdy automaticky prodlužuje jeho životnost a správnou funkčnost. Pokud tedy chcete, aby váš nůž odváděl skvělou práci, tak je určitě dobrým nápadem pořídit si brousek na nože.

Možná jste viděli pár videí, kde se brousí nože jen pomocí jednoduchých brousků, ale udržení správného úhlu jen jednou rukou je velmi obtížné až nereálné, kdy můžete nůž zcela zničit. Aby jste dosáhli snadno a profesionálně nabroušených nožů, tak je ideální mít speciální brousek určený přímo k těmto účelům. A proto jsme si pro vás v dnešním článku přichystali povídání o tom, jak si vybrat správný brousek, jaké máme druhy a jak se v tom všem snadno orientovat.

Brousek na nože: Recenze, analýzy, testy, hodnocení zákazníků a žebříček TOP 10 nejlepších brousků na nože

Máme pro vás tabulku, kde jsou pěkně seřazené nejlepší a kvalitní brousky na nože. Produkty jsou v této tabulce seřazeny podle analýz a testů nejlepších brousků na nože. Ty zejména vycházejí z velkého množství recenzí zákazníků, kteří s nimi mají dlouhodobé zkušenosti. K dispozici tu máte TOP 10 brousků na nože, které si dobře vedli v testech i recenzích. Každý produkt si ještě můžete rozkliknout pro další informace.

NázevVzhledDostupnost a podrobnosti
Wüsthof brousek na nože 4347Wüsthof brousek na nože 4347*ZDE* ZOBRAZIT NEJ CENY + INFO + OBCHODY
Wüsthof CLASSIC IKON dvojitý 4348Wüsthof CLASSIC IKON dvojitý 4348*ZDE* ZOBRAZIT NEJ CENY + INFO + OBCHODY
Brousek Lansky QuadSharp QSHARPBrousek Lansky QuadSharp QSHARP*ZDE* ZOBRAZIT NEJ CENY + INFO + OBCHODY
Lansky Brusná sada přírodní Arkansas LKNATLansky Brusná sada přírodní Arkansas LKNAT*ZDE* ZOBRAZIT NEJ CENY + INFO + OBCHODY
Lansky Brusná sada StandardLansky Brusná sada Standard brousek na nože*ZDE* ZOBRAZIT NEJ CENY + INFO + OBCHODY
Fiskars Ostřič nožů Roll-Sharp EDGE 978700Fiskars Ostřič nožů Roll-Sharp EDGE 978700*ZDE* ZOBRAZIT NEJ CENY + INFO + OBCHODY
Protahovací brousek PROFI nabroušeníProtahovací brousek na nože PROFI nabroušení*ZDE* ZOBRAZIT NEJ CENY + INFO + OBCHODY
Brusič nožů AnySharp TOP qualityBrusič nožů AnySharp TOP quality*ZDE* ZOBRAZIT NEJ CENY + INFO + OBCHODY
Elektrický DIAMANTOVÝ brousek PROElektrický DIAMANTOVÝ PRO brousek na nože*ZDE* ZOBRAZIT NEJ CENY + INFO + OBCHODY
Elektrický brusič nožů Chef's Choice CC-120Elektrický brusič nožů Chef's Choice CC-120*ZDE* ZOBRAZIT NEJ CENY + INFO + OBCHODY

Brousky na nože

Pokud vlastníte kvalitní nůž, tak je potřeba mít i brousky na nože a jednou za čas nůž pořádně naostřit. Pokud brousky nemáte, potom se vám nemůže stát, že se svým nožem budete nespokojení. V dnešní době se již samozřejmě prodávají velmi kvalitní nože, ale přece jen jednou za čas je potřeba nabrousit. Díky brousku na nůž se tak můžeme spolehnout na bezproblémové krájení a další využití, ke kterému je zapotřebí kvalitní ostří. Každý nástroj, i ten nejlepší, se jednou za čas ztupí a je nutné s tím dopředu počítat.

Brousek na nože a nůžky

Brousky pro nože a nůžky jsou občas malinko větších rozměrů kvůli širšímu využití a některé vypadají dokonce i trochu zvláštně svým tvarem. Ničeho se nelekejte, designově jsou navrženy právě tak, aby byly vyhovující pro veškeré nůžky, co se týče jejich možného zahnutí i velikostí. Brousek můžete nahnout na úroveň několika úhlů a to z toho důvodu, aby se vykryly různé směry možného broušení. A i když jsou tyto brousící sady i trochu větších rozměr, tak jsou vždy velmi skladné a neustále připraveny k použití.

Ruční brousky na nože

V případě, že přemýšlíte o zakoupení ručního brousku na nože, tak pro vás máme cennou radu. Tento druh ručních brousků je sice levnější a velmi skladný, ale není až zase tak moc výhodný jako typický brousek na stůl. Který si jen položíte na linku a začnete brousit. Možná si řeknete, že stačí nabrousit v rukách, to zas ale není tak jednoduché a navíc pro ženy by to nemuselo být úplně snadné. Má to výhodu pouze v případě, že sebou potřebujete brousek vzít někam na cesty. V ostatních případech je ale mnohem pohodlnější si dát brousící nástroj na stůl a provést ostření kvalitně a pohodlně.

Nejlepší brousky na nože

V dnešním článku, který jsme již delší dobu připravovali jsme pro vás sestavili v horní částí tabulku s TOP 10 nejlepšími brousky na nože. Brousků je již v dnešní době velké množství od různých výrobců a proto jsme v přidané tabulce udělali srovnání z několika úhlů pohledu. Určitě neznamená, že ty nejdražší brousky jsou ty nejlepší. Ideální je vycházet ze zkušenosti zákazníků, kteří si daný produkt již zakoupili a mají s ním zkušenosti. Pak je dobré si i přečíst pár testů, jako jsme tu pro vás nachystali v tomto článku. Dodatečné informace k produktům také prozradí různé věci, zda si dané zboží zakoupit a nebo se porozhlédnout po jiném brousku.

Kamenné brousky na nože

Jsou ideálním pomocníkem pro rychlé nabroušení nože. Kamenné brousky na nože jsou trochu nevýhodné v tom, že se často nevychytá takový ten správný úhel pro dokonalé nabroušení nože. To může dělat trochu problém v případě, že si kámen nahnete příliš moc a začnete přicházet o ostří nevhodným broušením. Ono to chce trochu cviku a také je ideální se podívat na pár video manuálů, kde je to provedeno profesionálem. Kamenný brousek se dá využít dobře a hlavně rychle, důležité je ovšem vědět, jak ho správně použít. Jsou vhodné pro každého domácího kutila, ale dobře se vyjímají i v kuchyni na vaše nože.

Japonské brousky na nože

Brousky na nože japonské mají tak trochu zvláštní tvar, kdy vypadají do tvaru vrtulníku. Většinou se skládají z keramických kamenů, které najdou v každé domácnosti velmi široké uplatnění. Japonský styl má totiž ten správný úhel pro dokonalé nabroušení. Stačí jen párkrát protáhnout tam a zpět a vše máme hotovo v podobě perfektně nabroušeného nože. Tento systém je na rozdíl od jiných šetrný ke všem nožům, které tímto japonským brouskem projdou. Brusný kotouč lze vyměnit a to má za následek značnou úsporu finančních prostředků.

Keramické brousky na nože

Brousky keramické neslouží na broušení keramických nožů, jak si mnozí lidé myslí. Keramické brousky jsou určeny pro naostření běžných nožů, které denně používáme. Keramika je uzpůsobena tak, aby s ní bylo broušení snadné a rychlé zároveň. Brousek na nože z keramického materiálu je velmi bezpečný pro vaše ruce, což ocení nejvíce dámy, které chtějí ochránit své ruce. Přece jenom, když používáte běžný brousek a snažíte se nabrousit pro rychlé použití, tak se lze o hranu snadno odřít. U keramiky je to eliminováno.

Kvalitní brousek na nože

Než se člověk začne probírat velkým počtem recenzí všude možně na internetu, tak je dobré si uvědomit pár věcí na začátek. U kvalitního brousku na nože je dobré zvážit, na které nože se má přesně používat. A také je dobré zohlednit z jakých materiálů jsou ty dané nože vyrobeny. Dobré je se i zaměřit i z jakého materiálu je brousek vyrobený, to závisí na jeho kvalitě při broušení a také životnosti. A v neposlední řadě je to i jeho pořizovací cena, kterou můžete zaplatit.

Ostřič nožů

Ostřiče patří ke každé výbavě, kde máte nože. Je to z toho důvodu, že se při používání jednou za čas každý nůž ztupý a aby jsme mu vrátili jeho původní ostrost, tak je dobré mít někde po ruce ostřič nožů. Je to výborná pomůcka, kdy váš pracant získá zpět své kvality. Ostřiče se často používají i u zahradního nářadí. Jednak se snadno přenáší a pak lze ostřit jak levou, tak i pravou rukou. Celý mechanismus se ovládá velmi jednoduše, zajišťuje dlouhé a trvanlivé ostří. A k tomu ještě bývá neklouzavá podložka.

Profesionální brousek na nože

Brousků na nože je již v této době opravdu mnoho a proto je dobré si o nich říci něco více. Zajisté platí, že ne každý potřebuje profesionální brousek na nože. Jsou zde ale i lidé, kteří si na kvalitní produkty potrpí a právě pro tyto lidi zde máme tento článek, pomocí kterého se můžete lépe rozhodnout. Profesionální brousky se používají například ve větších a lepších restauracích, kde je neustálý zápřah a vše musí být velmi pečlivě připraveno. Navíc v drahých restauracích, když nakrájíte suroviny tupým nožem, tak je všechno vidět. Často zde převládají i brousky elektrické, které jsou pro broušení nožů rychlejším řešením.

Brousek na nože levné

Levné brousky na nože jsme rovněž zařadili do naší tabulky v horní části tohoto článku, kde se o nich můžete dozvědět další informace. Levnější brousky nemusejí být úplně špatné, oni samozřejmě poslouží také, ale ono prostě hodně záleží jaký produkt zrovna máte. Takové ty vyloženě nejlevnější brousky jsou často křiklavějších barev, což jsou levné plasty, aby se něco málo ušetřilo. S levnými brousky sice také něco nabrousíte, ale žádné zázraky od toho nečekejte. Hodně se kupují na dětské tábory. Jsou pěkně barevné a tím pádem jdou dobře vidět v trávě, když je děti postrácejí. Levný plast také často praská.

Kapesní brousky na nože

Zrovna tyto brousky jsou zajímavými nástroji, kdy je můžete brávat sebou kamkoliv. Jsou k tomu uzpůsobeny tak, že jsou menší velikosti a vytvarovány velikostně přímo do každé kapsy a nebo si ty nejmenší z nich můžete připnout přímo na klíčenku. Kapesní brousky na nože si většinou kupují takový ti zálesáci, kteří chodí většinou na více než týdenní pochůzky do divočiny. A jediného pomocníka, kterého tam mají, je právě jejich lovecký nůž. S tím tedy pracují každý den na různých věcech a tím ho otupují. Proto je pro ně kapesní brousek ideální volbou do přírody.

Profi brousky na nože

Brousek na nože profi je název u takových těch bufetů na kolech a nebo když chcete, tak to jsou fast foody, kde se zároveň vaří a vydává jídlo. Tyto profi brousky jsou většinou někde namontovány na zdi blízko prkénka na krájení. Tedy když je dotyčný v nějaké hodinové setrvačnosti krájení a najednou se mu zdá, že je nůž tupý, tak jen natáhne ruku a bez pomocí ruky druhé párkrát přejede nožem po profi brusku a může nadále pokračovat ve své práci. Je to rychlé, pohodlné a efektivní, jak rychle nabrousit svůj pracovní nůž.

Diamantové brousky na nože

Pokud se zajímáte o diamantové brousky na nože, tak zajisté víte, že s těmito speciálními brousky dokážete nabrousit cokoliv velmi rychle. S diamantovými brousky se brousí ve většině případů suchým způsobem. Zejména pokud máte například nože švýcarské kvality, které jsou vyrobeny z tvrdé ocele, tak budete potřebovat právě brousky z diamantu, které patří k těm nejkvalitnějším. Jenže kvalita znamená vyšší cena a další nevýhodou je ještě to, že brousky z diamantu mají kratší životnost. I tak jsou tyto brousky velmi oblíbené a hojně používané.

Sada na broušení nožů

Brousící sada je už tak trochu pro kutili a lidi, kteří si s broušením chtějí vyhrát a mít pro tyto účely různé kvalitní nástroje. Pro vás je tu sada na broušení nožů, kdy můžete využít vícero brousků pro dokonalé nabroušení naprosto všeho, co máte po ruce. Tyto sady jsou udělány přesně tak, aby minimalizovaly manuální zručnost. Ono zde totiž nemusíte přemýšlet o tom, jaký úhel si máte při broušení nastavit. Prostě jen vložíte brusné tyče do příslušných otvorů a brousíte, nic složitého. A s touto velkou sadou máte k dispozici širokou škálu různých šikovných brousítek.

Protahovací brousek na nože

Název protahovací brousek vzešel právě od způsobu broušení nožů v těchto brouscích. Je úplně jedno, zda máte nůž, nůžky a nebo například jen potřebujete doostřit sekerku na zahrádku. Jednou ruku si chytnete brousek za příslušnou část, přitlačíte k něčemu statickému pro zajištění rovnováhy a následně začnete protahovat broušený nástroj. Je to velmi snadné a účinné. Navíc tento druh protahovacích brousků není ani nijak moc drahý vzhledem k tomu, jak dobře vám můžou posloužit.

Nejlepší elektrický brousek na nože test

Elektrické brousky na nože patří k těm oblíbenějším nástrojům, díky kterým můžeme mít naostřeno během chvilky a v podstatě bez jakékoliv větší práce a námahy. Brousek na nože elektrický je prostě jednoduchý a komfortní. Lze s ním také snadno brousit křehké keramické nože, má to stejné použití jako mechanický brousek. Celé to stojí na tom, že ostřící kotoučky pohání elektřina a tím pádem máte veškeré broušení bez vynaložení své vlastní energie. Ceny elektrických brousků jsou podobné jako u mechanických ostřičů nožů a nůžek. Test elektrického brousku na nože ukázal, že je dobrým pomocníkem při broušení.

Bruska na nože elektrická

Je takovým typickým pomocníkem například ve velkých stravovacích provozovnách. Máme tím třeba na mysli školní jídelny, kde se za den vystřídá spousty dětí. Elektrická bruska na nože je zde velice vítaná. Při tak velkém počtu strávníků a větší kuchyni musí být naostřený každý nůž během chvilky. A v tak velké kuchyni je nožů poměrně dost v neustálém oběhu. Proto v těchto velkých zařízeních dominují zejména nástroje, které jsou známé svou rychlostí.

Brousky na nože test

Testování brousků na nože je zajímavou věcí, kdy můžete přijít na různé nesrovnalosti a další důležité věci. Brousky na nože test se používá zejména při různých recenzích, kdy se uživatelé dají dohromady obvykle na nějakém fóru a každý napíše svou vlastní recenzi na daný produkt. My jsem těchto recenzí přečetli o brouscích spoustu a v horní části textu jsme pro vás udělali tabulku, kde jsou otestované a zrecenzované brousky. Vybírali jsme jen z těch nejlepších a nakonec jsme sem dali TOP 10 brousků, které jsou opravdu kvalitní a užitečné.

Broušení nože

V této sekci se podíváme malinko blíže na tuto tématiku kolem broušení nožů. Pokud chcete něco nařezat a nebo nakrájet, tak je vždy základem úspěchu perfektně nabroušený nůž. S nožem tupým toho zřejmě moc neuděláte. Navíc pokud třebas potřebujete připravit maso, tak je důležité ho nakrájet ostrým nožem, aby v něm zůstalo co nejvíce šťávy, která je pak potřeba při pečení. Ohledně broušení nožů není téměř vůbec nic složitého. A dnes již máte mnoho způsobů, jak si nůž skvěle nabrousit. Pojďme se na to společně podívat.

Přípravek na broušení nože

To se v podstatě dělí na vyloženě samostatné výrobky a pak tu jsou přípravky na broušení nožů, které jsou součástí různých brusných přístrojů. Správným broušením prodloužíte život každého svého nože, kterého budete potřebovat i nadále. Pomocí přípravku na broušení nožů si můžete svůj nůž k nabroušení snadno zafixovat v nějaké pozici a tím pádem budete mít správné vedení brusného úhlu po celou dobu. Přesně tímto způsobem dosáhnete maximální ostrosti vašeho nože.

Nejlepší broušení nože

Dnes to už není jen o vybrání nejlepšího možného přístroje pro tyto účely. Záleží na daleko více věcech, pomocí kterých bude nabroušení provedeno kvalitně a na delší dobu použitelnosti. Rovněž rozhoduje také to, z jakého materiálu je váš nůž vyrobený. Některé materiály se brousí snadněji a u jiných to zase vydrží déle, ale nejlepší broušení nože je takové, kde je výsledek nabroušení co nejdéle udržitelný. Ideální jsou k tomu nože z uhlíkové oceli, které se snadno brousí, lépe se s nimi řeže i krájí a o svou ostrost nepřicházejí rychle.

Správné broušení nože

Správné nabroušení nože je základem úspěchu pro snadnou manipulaci s každou potravinou. Je to hlavně o přesnosti krájení, kdy surovinu nijak nemačkáte, ale pomocí ostrého nože jen nakrájíte. Po nějakém čase se pak ale u každého nože projeví určitý stupeň opotřebení a bude potřeba správného nabroušení. Nejvhodnější jsou kuchyňské brousky, pak kvalitní brusné kameny kombinované a taková ocílka je také hodně dobrá. Každý preferuje něco jiného, je to zejména o zkušenostech a jak vám to se kterým nástrojem jde nejlépe.

Jak udržet úhel při broušení nože

K tomuto účelu slouží nejlépe celé brousící sady, které si zakoupíte v takové úhledné krabici a tam již máte vše nachystáno. Zejména si s tím vyhrají domácí kutilové a to z toho důvodu, že je tam spousta užitečných věcí. Pak už ani nemusíte moc řešit, jak udržet úhel při broušení nože správně, pomocí nástrojů v této krabici vám to půjde snadno. Vše si totiž můžete na pevno nastavit a pak už jen brousíte pod správným úhlem.

Úhel 20°

Tento úhel se používá ze všech nejčastěji a je to právě z toho důvodu, že jde o kuchyňské nože

Úhel 25°

Pokud chodíte rádi do lesa, do divočiny a nebo jen tak do přírody, zajisté sebou máte nějaký ten lovecký nůž. A tento úhel 25° je pro něj ideální.

Úhel 30°

Tento úhel je již vyloženě pro nože pracovního charakteru, kde dochází k větší mechanické námaze na ostří nože.

Broušení nože do hoblovky

Tady již trochu odcházíme od našeho tématu broušení nůžek a nožů. Pokud však vaše pracovní nože potřebují nabrousit také, tak to prostě musíte udělat. Zde už jde ale o nastavení pro broušení hoblovacích nožů, které jsou určené pro frézovací nástroje. Před vámi bude spousta pečlivého nastavování, kdy se potřebujete trefit na velkou přesnost. Tyto věci jsou již však potřeba spíše do různých truhláren a velkých kutilských dílen.

Broušení nože na brusce

Je rovněž rozšířená věc kolem broušení nožů. Jde hlavně o to, jaké máte k dispozici brousící kotouče. Respektive jejich zrnitosti. Používají se například při broušení nožů řeznických a řezbářských dlát. Ale také je můžete často vidět při broušení nůžek a vrtáků různých velikostí. Většinou pro tyto potřeby postačí dva kotouče, každý o jiné zrnitosti. Dá se tak nabrousit naprosto vše, co máte doma a vrátit tak svým nožům původní ostří.

Broušení nože do hoblíku

Často se s tím můžeme setkat u truhlářských dílen, že se po nějakém čase ztupí hoblík. Postup je takový, že hoblík kompletně rozebereme a připravíme si nůž na broušení. Následně si vybereme jeden ze způsobů, který je již rozebraný v tomto článku. Možností je spousta a žádná z nich není vyloženě špatná. Můžete použít například brusné kameny, ocílku a nebo některý z dalších způsobů. Jde jen o to, co vám bude nejvíce vyhovovat. Následně hoblík sestavíme zpět a můžeme ho opět používat jako dřív.

Broušení nože sekačky

Broušení nože na sekačku není zase až tak moc složité, jak se tomu spousta lidí brání. Je to úkon, který pravidelně řeší každý majitel zahrady. Po určité době se nože otupí a sekání trávy už není tolik efektivní a trvá mnohem delší dobu. Broušení nože do sekačky cena není také nijak závratná a můžete si sekačku nabrousit i sami. Stačí si sehnat vyloženě brusný kotouč na sekačku, který se jen upne do vrtačky a nože sekačky pak upnete do svěráku. Pak už jen stačí dělat při broušení pauzy kvůli možnému přehřátí.

Broušení nože ocílka

Ocílka je ideálním nástrojem, který slouží jako dobrý pomocník při údržbě vašeho nože. S ocílkou obnovíte ostrost každého nože snadno a rychle, chce to jen trochu cviku. Není úplně dobré brousit nože již vyloženě tupé, k tomu ocílka určená není a trvalo by to zbytečně dlouho. S tímto nástrojem se především ostří nože trvale udržuje, kdy v podstatě jen doostřujete. Při broušení dodržujte stále stejný úhel a vyvarujte se tvorbě zubů. Obě strany nože se snažte držet od stejným úhlem.

Jak nabrousit nůž doma

I v domácích podmínkách si lze velmi snadno poopravit své použité ostří. Máme k tomu spoustu zajímavých nástrojů, jak svůj nůž opět dostat do solidního původního stavu. V dnešním článku máme spoustu tipů a triků jak naostřit nůž a v horní části tohoto článku je umístěná tabulka s nejlepšími nástroji na znovu obnovení vašeho ostří. Dobrým pomocníkem je například elektrický brousek, kdy to jde od ruky a svižným tempem. Nabroušení udělá v podstatě za vás. U broušení bruslí už ale musíte mít větší brusku.

Broušení nože na chleba

Nože na chleba a nebo pečivo jsou používány hodně často. Proto je důležité mít nůž na chleba ostrý, aby jste chleba nemačkali, ale skutečně nakrájeli. Nože se zoubkovaným a nebo i vroubkovaným ostřím se nejlépe brousí tak, že si vezmeme špičatý brousek určený pro broušení nožů k těmto účelům. Špičkou brousku projedete několikrát každou vlnku tak, to ji vrátí původní ostří a budete schopni opět krásně nakrájet i právě upečený chleba, který je ještě pěkně měkoučký.

Jak nabrousit kapesní nůž

U kapesních nožů je postup naprosto stejný, jako u nožů jiných. Není to žádná věda a nijak to ani pokazit nemůžete. Doporučujeme se podívat do naší tabulky v topu na této stránce, tam jsme pro vás vybrali a seřadili jednoduché a hlavně kvalitní brousící nástroje, jak do kuchyně, tak i na vše ostatní, co potřebujete nabrousit. Vybrat si můžete z široké škály a dokonce i podle barevnosti, co se vám bude lépe hodit do místnosti.

Chyby při broušení nožů

Mezi nejčastější chyby při broušení nože se dopouštíme například tím, že na nůž příliš moc tlačíme a tím poškodíme ostří. A nebo zase tlačíme více na některé části nože. Při broušení vyvíjíme stejnou sílu po celé délce nože. Vždy brousíme obě strany a ne jenom jednu. Špička nože je rovněž důležitá, kdy zakončujeme krájecí řez. A poslední nejčastější chybou je špatný náklon při broušení. Úhel nesmí být příliš malý, ale ani moc velký. O pár řádků výše máme popsané úhly při broušení.

Jak vybrat brousek na nože?

V tomto článku jsme se zaměřili na téma jak vybrat brousek na nože a zda je lepší mít brousek elektrický a nebo mechanický. Zejména v tabulce nahoře máte detailní srovnání těch nejlepších brousků, které dostaly velice dobré hodnocení od svých majitelů. Můžete si vybrat cokoliv a volba bude správná.

Brousek na nože testy a parametry

Další parametry brousek na nože i testy nám ukázali, které produkty jsou zajímavé a které jsou slabší. Píšeme o nich v tomto článku a ještě je máte seřazeny v tabulce nahoře. Stačí si jen projít těch deset nejlepších a vyberete si správně. Máte tam souhrn uživatelských recenzí u nejlepších produktů v této kategorii.

Cena

U brousků na nože se ceny nepohybují v nijak závratných částkách. Dá se říct, že i kvalitní brousek se dá pořídit jen za pár korun. Ty nejlevnější stojí doslova několik deseti korun a ty nejdražší se vlezou do pár stovek. Každopádně o nijak zásadně drahé zboží se tu nejedná. Cena u tohoto zboží je příznivá a proto si můžete vybrat i dobrý kvalitní brousek. Kvalitní brousky začínají zhruba od 200 Kč a to je i taková doporučující cena, u které začít. U brousků od 300 Kč už neuděláte při výběru žádnou chybu.

Z jakých materiálů se vyrábějí brousky?

Brousky můžou být vyrobeny z různých materiálů. Buďto se používá materiály přírodní a nebo ty syntetické, které jsou dobré pro nabroušení drahých ostří. Hodně často se mluví o diamantových brouscích, že jsou nejlepší. To je sice pravda, zapomíná se ale na to, že diamantové brousky odkrajují materiál z ostří. Tedy je dobré na toto myslet a podle toho i přizpůsobit své broušení.

Nože a typy oceli

Různé druhy oceli a různá kvalita ostří. Nejdůležitější ale je, aby ocel byla tvrdá a odolná.

Nerezová ocel

U nerezové oceli je to trochu náročnější na broušení. Na druhou stranu však tyto nože zdárně odolávají korozi, což je například vhodné u nožů zahradních.

Uhlíková ocel

Velmi snadno a dobře se ostří. Proto ostření nožů z uhlíkové oceli trvá jen chvilku a můžete nůž znovu používat.

Damašková ocel

Jedná se zde o vrstvení několika druhů oceli a tím je dosaženo velmi vysoké úrovně oceli. Výsledkem jsou hodně kvalitní a odolné nože.

Titanová ocel

Je ostrá a hlavně se opotřebuje mnohem méně, než klasický druh oceli.

Diamantová ocel

Pokud někde na tento název narazíte, tak to neznamená, že je to z diamantu. Znamená to pouze to, že směs obsahuje jen určité stopy diamantu.

Brousek na nože recenze s popisem

A nyní si ještě řekneme něco málo k pár značkám, které můžete vidět v různých obchodech a eshopech. Hlavně nezapomeňte, že nahoře v tomto článku máte přidanou tabulku uživatelských recenzí a analýz. Máte tam k dispozici kvalitní brousky, které jsou dobrými pomocníky pro navrácení kvalitního ostří.

Brousky na nože lansky

Lansky brousky na nože je americká společnost, která je předním výrobcem brousků známých po celém světě. Nůž vlastní každý a u každého kusu se po čase stane, že ho potřebujete nabrousit. A je úplně jedno, zda máte karambit, kapesní nůž, nůžky a nebo sekeru, nabrousit potřebuje všechno. Tímto vrátíte svému nástroji zpět jeho ostrost a vydrží vám tak dlouhá léta. Často se stává, že udržet při broušení správný úhel není jednoduché a proto byl vyvinut brusný systém lansky. Brousky na nože lansky drží správný úhel při broušení, kdy dosáhnete profesionálních výsledků.

Brousek na nože fiskars

Fiskars patří mezi značky, které vyrábějí nářadí s dlouholetou zárukou. Zejména brousek na nože fiskars se velmi dobře dokáže postarat jak o váš nůž, tak i o vaši sekeru. Každé ostření je snadnou a bezpečnou prací pro navrácení původní ostrosti vašeho pracovního nástroje. Fiskars můžete používat jak levou, tak i pravou rukou a sedět vám bude velmi dobře. Krom toho, že se snadno drží při broušení, tak se i velice dobře čistí. Obsahuje dva ostřiče v jednom a jeho úhel pro broušení je optimalizovaný pod správným úhlem.

Brousky na nože wusthof

Opět velmi kvalitní brousky na nože značky wusthof, kdy jej můžete používat levou i pravou rukou a v podstatě rozdíl nepoznáte. Brousky wusthof mají skvělou ergonomickou rukojeť, kde je trojité nýtování a základna je protiskluzová, což je samozřejmě jenom k dobru. Docílíte tím bezpečné a snadné manipulace při broušení nožů. U některých wusthof brousků na nože máte k dispozici i stupně pro druh broušení. Jeden je většinou označený jako hrubé broušení pro úplně tupé hrany a ten druhý je už pro doostřování čepele. V podstatě stačí jen několik málo protáhnutí a máte naostřeno.

Profesionální brousek na nože best sharp recenze

Výhoda tohoto profesionálního brousku best sharp je v tom, že je dobrý i pro broušení velmi malých nožů. Celý brousek je navržený velmi šikovně, což ocení zejména i ženy, kterým se s tímto nástrojem bude pracovat snadno i v jejich v kuchyni. Navíc se ani zde nemusí řešit úhel broušení, vše je již přednastaveno. Brousek je vybaven pružinovými rameny a díky karbid wolframu máte nabroušeno během chvilky. Dokonce i nože na pečivo se zoubkovaným ostřím umí nabrousit velmi snadno. U broušení s tímto sharp profíkem budete mít i radost z výsledku.

Brousek na nože delimano

S brousky na nože delimano je broušení hodně rychlé a jednoduché. Budete mít naostřeny všechny nože v krátkém čase a to dokonce i nože s vroubkovaným okrajem. Ale ostřit nemusíte jen nože, delimano poslouží dobře i k ostření nůžek, loveckých nožů, kapesních nožů, zahradních nástrojů a nebo i seker. Delimano bruska je vyrobena z Tungsten oceli a tu používají i výrobci nožů. Navíc je vybavena bezpečnostním krytem a k dobru je určitě i to, že lze snadno připevnit na každý povrch.

Brousek na nože orion

Brousky na nože značky orion patří k těm levnějším, kdy je můžete pořídit již za pár korun. Obsahují keramické kotouče s diamantovými částicemi a snadno s ním nabrousíte tupé nože. Nože stačí brousit jen jednou za čas a udržíte si tak jejich stálou kvalitu po dlouhou dobu. Orion brousek lze pomocí jeho přísavek připevnit k hladkému povrchu a tím se eliminuje jeho pohyblivost při broušení. Brousek je menších rozměrů a proto se dá připevnit kamkoliv, kde postačí jen trocha místa.

Brousek na nože x cross

Jedná se o brousek, který je snadno použitelný a je vhodný k broušení většiny nožů. Brousek na nože x cross je dobrý v tom, že stačí si vzít tupý nůž a jenom párkrát protáhnete brouskem ostřících ramen. Je to rychlé a snadné. Tento brousek je ale trochu větších rozměrů a není úplně tak dobře skladný jako je to u jiných značek. X-cross technologie je přizpůsobitelná nožům každého tvaru a broušení s ním je snadné.

V horní části článku máte k dispozici tabulku a nejlepší recenzovaný brousek na nože. Všechno je seřazeno v tabulce, kde je srovnání TOP 10 brousků na nože. Dále se pak můžete v tabulce podívat na nejlepší ceny, dostupnost v obchodech i eshopech a hodnocení zákazníků.

Brousek na nože a pár slov na závěr

V dnešním článku jsme se dozvěděli, jak vybrat ideální brousek na nože. Řekli jsme si o tom, jaké jsou důležité parametry pro výběr brousku pro dobré ostření nožů a dalších nástrojů. Nyní již máte celkový přehled o tom, zda jsou lepší brousky na nože elektrické a nebo mechanické a který má jaké výhody. Doufáme, že jste si s námi vybrali  pro vás ideální produkt, který vám bude sloužit mnoho let. Jsme moc rádi, že jste tímto článkem s námi trávili čas. Brousek na nože je dnes již součástí každé kuchyně a dokonce je k nalezení už i v dílnách. Děkujeme vám za přečtení tohoto článku a přejeme vám spoustu ostrých nožů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.