Pouze kvalitní sada nožů nám dokáže vytvořit úsměv na tváři při přípravě lahodných pokrmů, u kterých budeme nadšení ze skvělého výsledku. To množství nožů, ze kterých si již dnes můžeme vybírat (nejen sada nožů), je opravdu velké. Bohužel není každá sada nožů na takové úrovni, abychom s ní byli spokojeni. Mnohdy se můžeme setkat i s tím, že jsou v sadě použitelné nože jen dva a ten zbytek vůbec nevyužijeme. Nová sada by nám měla nabízet takové nože, které se nám budou přesně hodit do kuchyně. A to konkrétně na přípravu jídla, u kterého nám ušetří namáhavou práci i čas. Do dnešního článku jsme zařadili návod, jak si vybrat správnou sadu nožů. A nejen to, vytvořili jsme i přehledný žebříček, kde jsou nejoblíbenější sady nožů zákazníků.
Sada nožů: Žebříček srovnání TOP 10 sady nožů podle recenzí, testů a hodnocení zákazníků i profi kuchařů
V následující tabulce můžeme najít to nejlepší, co se momentálně na českých eshopech nachází. Výběr tohoto zboží není náhodný, do tabulky se dostaly jen ty sady nožů, které získaly od zákazníků nejlepší recenze a hodnocení. Prioritou u tohoto zboží je zejména kvalita a rozumná cena. V žebříčku je zařazených několik variant, aby si mohl vybrat každý podle svého vkusu a uvážení. Recenze a zkušenosti ohledně kvalitnějších sad nožů jsme srovnávali podle poznatků zákazníků z velkých recenzních portálů, diskuzních fór a kuchařských skupin. V každém odkaze jsou podrobnější detaily zboží a další varianty. Lze si tam i srovnat eshopy podle nejlepších cen s DPH a vybrat si tak kvalitnější sady nožů za sympatickou cenu.
Název | Vzhled | Dostupnost a podrobnosti |
---|---|---|
Berlingerhaus sada nožů - více zboží | ![]() | *ZDE* ZOBRAZIT NEJ CENY + INFO + OBCHODY |
Fiskars sada nožů - více zboží | ![]() | *ZDE* ZOBRAZIT NEJ CENY + INFO + OBCHODY |
Gourmet sada nožů - více zboží | ![]() | *ZDE* ZOBRAZIT NEJ CENY + INFO + OBCHODY |
Richardson sada nožů - více zboží | ![]() | *ZDE* ZOBRAZIT NEJ CENY + INFO + OBCHODY |
Zwilling sada nožů - více zboží | ![]() | *ZDE* ZOBRAZIT NEJ CENY + INFO + OBCHODY |
Levnější sady nožů - více zboží | ![]() | *ZDE* ZOBRAZIT NEJ CENY + INFO + OBCHODY |
Oblíbené sady nožů - více druhů | ![]() | *ZDE* ZOBRAZIT NEJ CENY + INFO + OBCHODY |
Nejvíce recenzované sady - více zboží | ![]() | *ZDE* ZOBRAZIT NEJ CENY + INFO + OBCHODY |
Kvalitní sady nožů - více druhů | ![]() | *ZDE* ZOBRAZIT NEJ CENY + INFO + OBCHODY |
Profesionální sady nožů - více druhů | ![]() | *ZDE* ZOBRAZIT NEJ CENY + INFO + OBCHODY |
Máme různé sady nožů pro kuchaře – sada kvalitních nožů
Nože v sadě se nabízí v mnoha odlišných variantách a vždy je dobré si pročítat celý popis zboží, zda je určeno přesně pro naše potřeby. Nejdůležitější jsou pro nás informace, jaké nože jsou v sadě a k čemu jsou určené. Například takový nůž na ryby je velmi dobrým pomocníkem a jeho kvality nenahradíme například nožem na pečivo. Lepší sady pro kuchaře už ale mají ideální kombinaci nožů, které se hodí do každé kuchyně.
Top sada nožů pro kuchaře profi – elegantní sada nožů se stojanem
Zkušení profi kuchaři se nespokojí jen s jedním obyčejným nožem, který by používali na všechno. Pokud se zeptáme kuchaře profesionála, tak ten nám dokáže vyjmenovat všechny potřebné nože do kuchyně a proč je právě dobré je využívat. Každý takový nůž je totiž předem vyrobený ke konkrétnímu účelu a ušetří nám čas při práci. Na stranu druhou nás to pak bude i mnohem více bavit. Do moderní kuchyně se samozřejmě hodí i elegantně vypadající stojánky, které mají zajímavý nádech kvality.
Profesionální sada nožů diskuze – sada japonských nožů (japonská sada nožů recenze)
Na diskuzních fórech o vaření a kuchyňském vybavení se často probírá právě toto zboží, kdy si diskutující vyměňují své bohatí zkušenosti z kuchyně. Kolikrát můžeme vidět i hlasování ohledně zajímavých sad nožů. Například kvalitní sada japonských nožů. Značné kvality dosahují skvělé japonské nože s jejich prvotřídní ocelí. Na našem webu jsme těmto nožům věnovali i samostatný článek v sekci nože – sada japonských nožů, kde jsme si tyto jedinečné pomocníky představili a probrali více do detailu. Všechno to ale není jen o japonské oceli, v našem žebříčku jsou i další sady, které jsou pro japonské nože velkou konkurencí.
Co všechno v kompletu najdeme?
U každé sady je to několik nožů, které využijeme v kuchyni. Proto je dobré si dopředu promyslet, kolik nožů budeme zhruba potřebovat a jaké. Každý set nabízí většinou jiný počet nožů. Záleží pak jen na nás, kterou sadu a s jakým počtem čepelí si vybereme. Nože jsou uspořádané v bloku, který ozdobí kuchyň moderním designem. Krom nožů jsou v těchto kompletech kolikrát i jiné pomůcky určené do kuchyně. Nabídka je tak opravdu široká a můžeme si vybírat z velkého množství. Stačí si jen přesně určit, co všechno se nám bude hodit a kolik toho využijeme.
Luxusní sada nožů do kuchyně – nejlepší sada nožů s magnetickou lištou
Určitou alternativou může být i magnetická lišta, která je umístěná na zdi kuchyně. Tuto variantu si většinou vybíráme v případech, že máme příliš malou kuchyň a na lince již nemáme potřebné místo pro stojánek. Magnetické lišty jsme popisovali podrobněji v článku s názvem stojan na nože. Vše je to jen o našich preferencích a co se nám bude do kuchyně více hodit. U nových kuchyní hraje vzhled doplňků velkou roli, kdy dodá našemu kuchyňskému koutu nádech luxusu.
Oblíbená sada nožů na zvěřinu – sada nožů na zpracování zvěřiny (sada nožů pro myslivce)
V případě, že máme doma myslivce, tak se nám bude nejlépe zamlouvat sada s určením pro zvěřinu. Celkové zpracování masa tak bude mnohem jednodušší a hlavně rychlejší. U zvěřiny se vyskytují větší kosti a i s těmi si musíme poradit. Proto je k dispozici nůž vykosťovací a dokonce i pilka pro snadné rozřezání a následnou manipulací s kusem masa. Podobné vybavení je k dispozici i pro rybáře, tam už je to ale více specializované vyloženě pro nože na ryby.
Sada nožů pro hotelové školy i na sýry – sada nožů na sýr s prkénkem pro učně
Zcela odlišnou sadou se pak nabízí vybavení pro hotelové školy, kdy už je k dispozici i šikovné prkénko. Studenti se tak učí pracovat s mnoha různými druhy potravin, které budou připravovat. Je to široká škála od sýrů, přes přípravu pečiva až po perfektní opracování masa. A podle toho jsou také do sady vybírány nože. Většinou jich je víc, aby byl celý komplet připravený na veškeré nástrahy kuchyně.
Jaké je složení bloku?
Zřejmě nás bude zajímat, jaké nože jsou v sadě. U každého setu je to jinak a záleží na nás, ke kterému se nakonec přikloníme. Někdo si vystačí jen s pěti noži a někdo jiný jich zase bude potřebovat rovnou dvanáct. Nabídka je velká a sady jsou od tří nožů až po šestnáct, ale může to být i jinak. Je to přizpůsobeno podle potřeby zákazníka a proto má každý set jiný počet nožů. Následně si můžeme vybírat i podle určení a významu při přípravě potravin.
- Sada může být i speciální a obsahovat nože vyloženě na konkrétní činnost (zvěřina, ryby)
- Každý komplet většinou obsahuje nůž malý a velký jako takový základ
- Jeden nůž bývá většinou určený na pečivo
- Nechybí pak ani úzký nůž na ryby, se kterým jde práce lépe
- Nože jsou šikovně zarovnané v bloku, který chrání jejich ostří
Dárková sada nožů s diamantovým povrchem Berlingerhaus – sada keramických nožů ve stojanu (zboží kuchyňských nožů z damascénské oceli)
Velmi oblíbené jsou dárkové sady, sety a sada keramických nožů ve stojanu, kdy s nimi dokážeme vytvořit úsměv na tváři našim nejbližším. Není nic lepšího, než když naši hospodyňku obdarujeme moderní sadou nožů do jejího kuchyňského království. Pokud si ve svých kulinářských schopnostech a vaření libuje, tak ji tímto dárkem velice potěšíme. Luxusní vzhled těchto prémiových sad dokáže vzbudit pocit, že i běžné vaření může být povýšeno na vyšší úroveň. Berlingerhaus nabízí i nože keramické s lepším povrchem.
Nejoblíbenější sada nožů z damascénské oceli 8 ks recenze – značková sada nožů na ryby (sada keramických nožů dark blade – zboží kuchyňských nožů solingen)
Damascénská a nebo damašková ocel je prvotřídní kvality. Už podle recenzí mají tyto nože vyšší tvrdost a tím i větší odolnost proti rychlému opotřebení. Už na první pohled si můžeme všimnout zajímavé kresby na oceli nože, která značí vynikající řezné vlastnosti. Často jsou tyto nože určené na ryby, abychom mohli rybu snadno naporcovat. Tím ovlivníme i kvalitu masa u ryby – nejznámější je samozřejmě filetování a porcování ryb. Životnost ostří nám vydrží delší dobu, než je to u běžných nožů. Sada keramických nožů dark blade nám toho může být důkazem, jak snadno a rychle si maso nachystáme.
Profesionální nejlevnější sada nožů Solingen – keramické nože sada (sada keramických nožů tescoma kuchyňských – sada keramických nožů se škrabkou a stojanem)
Sada keramických nožů se škrabkou a stojanem se hodí do kuchyně skvěle. A když bychom chtěli ušetřit nějakou tu korunu, tak sady od Solingenu mají sympatické ceny a zajímavý výběr. I v našem horním žebříčku jsme mysleli na to, že kvalita je samozřejmě důležitá. Ale musí to být za rozumnou cenu, kdy za nové nože nebudeme muset po zbytek měsíce šetřit na dalších věcech. V tabulce jsou zobrazeny různé varianty i keramické nože sada, aby si každý zákazník mohl vybrat do kuchyně toho nejvíce sympatického pomocníka. Cenu jsme brali jako další důležitý parametr při výběru. Zajímavá je i sada keramických nožů tescoma kuchyňských, která se stala u zákazníků rovněž oblíbeným zbožím.
Všechno pěkně ve stojanu sada nožů recenze – keramické nože sada
O nože je potřeba se i náležitě starat, konkrétně je nutné dávat pozor na jejich ostří. Takže je po použití nedáváme do šuplíku mezi ostatní nože, ale vracíme je zpátky do stojánku, kde má každý nůž své pevné místo. Další variantou může být i blok s noži. Čepel má tak samostatnou přihrádku a ostří se nemůže narušit o ostří dalšího nože. Je běžné, že mnoho lidí je v kuchyni zvyklých na to, že nože po dokončení práce vloží do šuplíku a zavřou. Po každém otevření a zavření šuplíku se nože vzájemně dotýkají a může docházet k otupění čepele.
Tescoma sada nožů tescoma azza i keramické Kai – Berlingerhaus sada nožů zkušenosti a recenze (zboží kuchyňských nožů recenze i s magnetickým stojanem royal black rose collection)
Stejně jako se značkou Berlingerhaus, Kai, tak i s sada nožů Tescoma noži mají zákazníci dobré zkušenosti. Nejznámější a nejoblíbenější je pak sada Azza keramické nebo kované – prvotřídní ostré nože pro řadu rozmanitých kuchyňských činností. S těmito Azza i Kai noži pohodlně nakrájíme pečivo, syrové i hotové maso, zeleninu a další potraviny. V sadě je několik specifických nožů, které jsou vždy po ruce připraveny k okamžitému použití. Každá čepel je vyrobena kováním z nerezavé nožířské oceli a proto má lepší vlastnosti při práci. Jsou podobné japonským nožům Kai. A to všechno můžeme mít i ve stylovém stojanu royal black collection.
Nejlepší sada nožů tescoma recenze a kvalitní sada nožů fiskars recenze (sady nožů fiskars)
Dnešní eshopy již mají velmi bohatou nabídku různých sad, které nám budou v kuchyni naprosto skvěle po ruce. Ať už jde o značku Tescoma a nebo Fiskars, tak se jedná o kvalitní pomůcky, kdy se nám s nimi budou velmi dobře připravovat lahodné pokrmy. Jakmile máme v kuchyni ty správné a hlavně kvalitnější pomocníky, tak nás to samozřejmě i mnohem více baví. Práce s kvalitnější ocelí je rychlejší a na voňavých výsledcích je to poznat.
Sada nožů fiskars functional form a profesionální berlinger haus nože recenze (sady nožů recenze)
Ergonomie berlinger haus nože a celkově rukojeti je rovněž velmi důležitá věc. Pokud budeme pracovat s berlinger haus nožem delší dobu, tak si sami velmi rychle všimneme správného úhlu držení. Jako bychom měli pocit, že lepší nože nám tak trochu pomáhají s krájením surovin. Když si pak vezmeme nůž méně kvalitní, prostě obyčejný, tak ten rozdíl můžeme snadno poznat. Moderní technologie jde rychle kupředu a my z toho můžeme těžit i v naší kuchyni při každodenní přípravě potravin. Nové berlinger haus nože se stanou našimi oblíbenými pomocníky.
Tefal sada nožů v bloku comfort set 5 ks – sada nožů g21 gourmet damascus (zboží kvalitních nožů kuchyňských – zboží kuchyňských nožů tefal ice force essencial )
Nemůžeme zapomínat ani na nože Tefal comfort a gourmet damascus G21. Obě sady vynikají svou jedinečnou krásou v podobě luxusně vypadajících nožů. Damascénská ocel má tradičně vyšší tvrdost a tím i mnohem lepší odolnost vůči opotřebení ostří. Na základní kov se postupně nanáší další a další vrstvy a ty jsou následně spékány do jednoho kusu. Díky tomu můžeme vidět i rozdílné zbarvení na čepeli. Povedené jsou i rukojeti, kdy přesně padnou do dlaně.
Fiskars sada nožů fiskars edge heureka – sada kuchyňských nožů fiskars edge (3 dílná sada keramických nožů – sady kuchyňských nožů fiskars)
Unikátní edge design nám nabízí značka sada nožů Fiskars, kdy je k dispozici i velmi praktický dřevěný blok. Celý koncept sada fiskars tohoto kusu vypadá moderně a ozdobí každou kuchyň. Na čepelích nožů je zužující se ostří, které nám nabízí dlouhotrvající ostrost. K dispozici je většinou dokonce i nůž na snadnou přípravu snídaní, kdy si pomocí zoubkovaného ostří bez problémů nakrájíme potraviny s odolnější slupkou. Nože mají ergonomickou rukojeť, kterou oceníme při snadném vedení nože při náročnější práci. Dokonce si můžeme vybrat i zboží 3 dílná sada keramických nožů, kde jsou jen 3 hlavní nože.
Důležitost ostré čepele
S tupým nožem toho moc neuděláme a z některých potravin může zbytečně vytékat šťáva, když je budeme chtít tupým nožem nakrájet na tenké plátky. Proto věnujeme čepelím zvýšenou pozornost hlavně při jejich odkládání. To by mělo být vždy na jejich původní místo do bloku a nebo do stojanu, kde se jejich ostří nemůže poškodit. Vyloženě na téma blok a nebo stojánek pro nože jsme sepsali samostatné články v sekci nože. Dozvíme se tak zajímavé informace o tom, jak mnohem šetrněji odkládat své kuchyňské pomocníky s pár dalšími nápady a triky.
Sada nožů Giesser (sada řeznických nožů mikov – sada řeznických nožů kds, zboží kuchyňských nožů kds)
U pravidelné přípravy většího množství masa oceníme řeznické sady (sada řeznických nožů mikov – sada řeznických nožů kds), které jsou pro zpracování masa přímo určeny. Giesser nám dokážou nabídnout kvalitu, která pomůže při porcování masa, ale i s jeho vykostěním. Soupravy jsou vyrobeny z vysoce kvalitní nerezové oceli. A jelikož se u masa může jednat o náročnější práci, tak je i velmi důležitý tvar rukojeti. Ta totiž celou práci mnohem více usnadní a budeme sami překvapeni, jak nám jde práce zlehka. Sada řeznických nám vždy dobře poslouží.
Levná sada nožů Tefal ice force expertise – Echtwerk sada nožů Russell hobbs z damascénské oceli 5 dílná (opinel natural sada nožů royalty line – sada řeznických nožů victorinox)
Tefal ice force expertise, Echtwerk, Rusell Hobbs, sada řeznických victorinox, Opinel, Royalty line a jejich i mnohem více, které splňují kvality pro náročnější přípravu potravin. Nabídka je pestrá a zákazník si může vybírat podle svých představ a nároků v kuchyni. Proto jsme sestavili horní tabulku plnou těch nejlepších sad nožů, které dostaly vysoce pozitivní hodnocení od samotných zákazníků, kteří je doma používají. A to jsou ty nejlepší recenze i zkušenosti, jaké můžeme získat. Výhodná je i sada řeznických nožů, se kterou budeme excelovat v přípravě masa.
Sada nerezových nožů Riviano – opinel loft sada nožů KDS kuchyňských (řeznická sada nožů riviano – sada řeznických nožů Solingen, zboží kuchařských mistrů)
Riviano i Solingen se vyznačuje noži z nerezové oceli kuchyňských. Hodí se nejvíce tam, kde se neustále pracuje ve vodě. Například s rybami, kdy jsou nože i celé dny vystaveny vodě a celkově vlhkosti. U sada řeznických KDS se můžeme setkat s francouzskou nerezavějící ocelí. Tato ocel navíc obsahuje látky zvyšující trvanlivost ostří. Takže budeme mít méně práce s broušením. Výhodou je i mytí v myčce na nádobí, kdy to těmto pomocníkům vůbec nevadí. Velká sada řeznických nožů KDS nebo Solingen se tak hodí do každé kuchyně. A pokud konzumujeme často ryby, tak to velice oceníme.
Základy porcování ryby
Ryby patří do našich jídelníčků čím dál tím častěji a je to hlavně z toho důvodu, že ryby jsou zdraví prospěšné a mají mnoho důležitých látek pro naše tělo. Jak ale celou rybu naporcovat správně? Mělo by to být takovým způsobem, aby to bylo snadné a mohl to zvládnout každý a to i bez větších zkušeností.
U ryby začínáme u horní páteře tahem až k ocasní ploutvi. Potřebujeme narušit velké kosti, aby se nám pak ryba při vaření nijak nekroutila. Jakmile bude hotová, bude ležet pěkně rovně a nikde nebude prohnutá. Nejčastěji se na tuto práci používá filetovací nůž. Jeho čepel je tenká a proto do ryby snadno pronikne, kdy projde i přes všechny kosti. Snadno to zvládnou i ženy, kdy k této práci není vyžadována větší síla. Jediné, co potřebujeme, je kvalitně nabroušený nůž. To je základem každého vaření. I na našem webu máme v sekci s názvem nože několik podrobných článků, jak si správně nabrousit všechny nože.
Pokud budeme péct rybu v celku, tak je dobré naříznout i kůži. Při pečení se může stát, že kůže rybu zkroutí na jednu stranu. Krom toho, že to nebude vypadat pěkně, tak by mohlo být maso i nerovnoměrně upečené. Nejčastěji se nařízne kůže z obou stran ryby a to hlavně v případě, že máme v plánu péct rybu z obou dvou stran – například na pánvi.
Tři snadné způsoby porcován ryby
Jedná se o jednoduché způsoby, jak si nachystat rybu na pečení. Ryba se nám dobře propeče a z našeho kulinářského výsledku budeme nadšení.
- První varianta jsou v podstatě malé kousky ryby. Často se tato varianta nazývá krájení na podkovy. Každá podkova se dobře propeče a maso je pak více lahodnější. Nevýhoda je taková, že můžou být v těchto kouscích větší kosti. Někteří lidé to nemají rádi a proto dávají přednost jiné přípravě ryby.
- U druhého způsobu si nejprve rybu rozřízneme na dvě poloviny. Následně si vezmeme jednu polovinu a tu si nakrájíme podélným způsobem na menší kousky. Oproti podkovám to má tu výhodu, že větší kosti trčí z okrajů masa a snadno je můžeme vyndat ven.
- Poslední způsob se v poslední době stává jedním z nejvyhledávanějších. Určitý podíl na tom mají samozřejmě pořady o vaření a další kulinářské show, kde nám zkušení kuchaři ukazují své znalosti a zkušenosti. Jedná se o filetování ryby, kdy máme menší filety zbavené kostí. Tímto způsobem se z ryby snadno odstraní i kůže, když ji někdo nemá rád.
Kdy a jak odstranit ploutve?
Ploutve drží na rybě dost pevně a mnoho lidí si neví rady, jak je co nejlépe odstranit. Ono je dost důležité i to, kdy se rozhodneme ploutve z ryby odstranit. Většina lidí se snaží je odřezat hned na začátku. Mnohem lepší to je ale udělat právě naopak. Pokud je budeme chtít dostat pryč ještě když je ryba v celku, tak nám to půjde hůř, než když to uděláme až na samotném konci. Jakmile máme totiž rybu rozpůlenou a kompletně naporcovanou, tak teprve až tehdy je dobré se postarat o ploutve. Je to mnohem jednodušší, než kdybychom to chtěli udělat na samotném začátku.
V začátku odstraňování ploutví totiž potřebujeme vyvinout velkou sílu a navíc k tomu budeme potřebovat i nůžky a velký nůž. Není to zrovna jednoduché a trochu se u toho i zapotíme. Proto je mnohem jednodušší si celou rybu nachystat a nakrájet na konečné kousky. A teprve až ty hotové kousky začneme zbavovat ploutví. Tento způsob je mnohem jednodušší varianta. Když si například vezmeme nakrájený filet, tak z něj ploutev dokážeme odstranit jednoduchým způsobem pomocí ostrého nože. Filet totiž jen rozřízneme a ploutev vybereme.
Jak na dokonalé filety?
I když je to trochu složitější práce, tak ten výsledek pak určitě za tu námahu stojí. V podstatě budeme mít maso bez kostí a tenké filety se snadno pečou. Když si do nich dáme navíc ještě nějaké ty bylinky a nebo voňavé koření, tak si vytvoříme lahodnou kulinářskou specialitu. Filety jsou jen o cviku a trochu té trpělivosti v začátcích. Jakmile to dostaneme do rukou, tak už je to potom hračka. Rovněž rychle zjistíme, jak si nafiletovat celu rybu jednoduchými řezy. Malé a krásné plátky jdou dělat rychle a přesně. Potřebujeme se v začátcích jen sladit s naším filetovacím nožem na ryby. Řezy provádíme od vrchu až dolů a to směrem od hlavy až k ocasu. Možná to může vypadat složitě, ale je to jen o cviku.
Jednoduché stažení kůže
Po odstranění šupin se dá mnoho ryb připravit bez problémů i s kůží. Některým lidem to vůbec nevadí. Na druhou stranu může rybí kůže někomu vadit a proto se ji snaží vždy odstranit. Celkově vzato není odstranění kůže nic jednoduchého, když neznáme správný postup. Pokud to děláme špatně, tak se u toho bohužel i dost nadřeme a pro příště už raději ani žádnou ryby nebudeme chtít připravovat. Ale se správným postupem to zase tak moc složité není.
Nejprve si rybu rozdělíme na dvě půlky. Vezmeme si jednu půlku a u hlavy ryby si nařízneme po celé šířce kůži zhruba tak do jednoho centimetru. Kůže musí být naříznutá od hřbetu až ke břichu ryby. Důležité je si pak ještě naříznout i kousek kůže na hřbetu, stačí tak tři centimetry. Tímto způsobem máme nachystanou celou půlku ryby na stažení z kůže.
Nyní si vezmeme dva kusy suchého hadru. Pokud jsme praváci, tak levou rukou si chytneme maso ryby (přesně na hraně, kde jsme si nařízli kůži). A pravou rukou si chytneme pomocí suchého hadru naříznutou kůži. Nyní pomalým tahem sundáme celou kůži z ryby. Není potřeba vyvinout velkou sílu, aby to bylo rychlé. Stačí jen pomalu táhnout a kůži stáhneme z celé půlky ryby. Celé to zvládneme na jedno stažení. Základem je jen správné naříznutí kůže. Musí to být přesně nad masem, kde už začíná kůže. Následným tahem se zbavíme kůže a zůstane nám jen čisté maso. Když to budeme dělat poprvé, tak nám to možná nepůjde tak snadno. Ale chce si to jen správně nacvičit. Jakmile to pak budeme dělat již po několikáté, tak to pro nás bude jednoduchá záležitost. Sami budeme překvapení, jak je to snadné.
Odstranění kůže z hotových filet
Někdo by mohl říct, že odstraňuje kůži až z hotových filet. I tato cesta je možná, ale je to mnohem více pracnější, když musíme odstranit kůži z každé filety zvlášť. Dělá se to úzkým filetovacím nožem, kdy potřebujeme udělat přesný řez, abychom si s kůží neuřízli i kus masa. Je to o malinko preciznější práci, ale i tohle si lze snadno natrénovat. Záleží pak hlavně na samotném kuchaři, kterou variantu více preferuje. Většinou rozhodují zkušenosti kuchaře. Někteří stahují kůži z celé půlky ryby a jiné zase až při konečné fázi z filet. Na fórech a diskuzích je to zhruba tak půl na půl. Záleží také na tom, kterou metodu si více oblíbíme.
Hadr jako kuchyňský pomocník
Jednou z oblíbených kuchyňských pomůcek je i obyčejný hadr. Je to vítaný pomocník zejména při práci s masem.
Výhoda kuchyňských nožů
Správný kuchyňský nůž je určený na práci s konkrétní potravinou, aby nám šla práce od ruky.
Nevýhoda kuchyňských nožů
Nevýhody kuchyňských nožů jsou takové, že kvůli jejich konkrétnímu určení pak nejsou vhodné například do lesa na práci se dřevem.
Výbava kuchyňských nožů Zwilling
Zwilling výbava patří určitě k těm kvalitnějším, která naši kuchyň i oživí po stránce moderního vzhledu.
Přehled kuchyňských nožů Santoku
Pomůcky Santoku nám zase dodají spolehlivou kvalitu, kterou v kuchyni vždy oceníme.
Nejprodávanější Santoku nože
Patří do skupiny japonských nožů, o kterých jsme na našem webu napsali samostatný článek.
Nejdražší Victorinox nože
Kvalita Victorinox samozřejmě něco stojí, ale můžeme se pak spolehnout na to, že při přípravě pokrmů to oceníme.
Kuchyňský Victorinox nůž
U značky Victorinox si můžeme vybírat z bohaté nabídky, kde si vybere každý přesně to, co potřebuje.
Kuchyňský nůž plast se do kuchyně nehodí – plast je nevhodný
Občas můžeme vidět i nože plastové, ale ty nejsou na plnohodnotné úrovni. Krom toho se plast nehodí do horké vody.
Sada kuchyňských pomocníků
Krom samotných nožů můžeme využívat v kuchyni i další pomůcky, které nám usnadní vaření. Na eshopech jich je mnoho a zde si uděláme menší přehled.
- nejprodávanější gourmet pomůcky do kuchyně, sada kuchyňských náčiní
- zwilling sada kuchyňských pomůcek i victorinox, zwilling náčiní
- pánve zwilling a další náčiní kuchyňských potřeb, zwilling pánve
- profesionální zwilling nože nemusí být ty nejdražší, kvalitní nejdražší
- sada kuchyňských pomůcek victorinox a zwilling, pánve gourmet
- velký výběr z kuchyňských sad, možnost nastavit košík
- victorinox a zwilling kolekce, košík – zwilling – eshop
Jednou za čas je potřeba nabrousit čepel
I když jsme si pořídili nože s lepší čepelí, která vydrží v optimálním stavu mnohem delší dobu, než je to u nožů běžných, tak po nějaké době je dobré ostří opět nabrousit. Na našem webu máme hned několik článků ohledně broušení nožů, kde jsme vše podrobně vysvětlili. Se správnými přípravky je to jednoduché. Jestli chceme rychlé a přesné broušení nožů, tak si můžeme na to vybrat například některou brousící sadu. Ale můžeme použít i ruční brousek, brusné kameny a nebo vyloženě brusku. U každé varianty máme na webu sepsaný kompletní článek v sekci nože, kde se dozvíme veškeré podrobnosti.
- pro zachování ostří ukládáme nože zpět na jejich místo (stojan nebo blok)
- jakmile je už nůž tupý, tak ho potřebujeme nabrousit – s tupým nožem nepracujeme
- po dokončení práce nože umyjeme a vysušíme
- s noži nepracujeme na kuchyňské lince, ale vždy na prkýnku a to dřevěném
Sada nožů Berlingerhaus ve stojanu black rose royal collection recenze (levné berlinger haus nože diskuze)
Některé sady používají i profi kuchaři, kteří si je oblíbili zejména díky jejich kvalitní oceli. Jakmile máme dva druhy nožů (jeden běžný a druhý na vyšší úrovni), tak ten rozdíl poznáme okamžitě. Skvěle padnoucí rukojeť, ideální vyvážení a při práci cítíme jakousi podporu v pohybu. Těžko se to popisuje, ale profesionální nástroj je úplně jiných kvalit. Sady Berlingerhaus nám nabízejí rychlou přípravu potravin, kdy nás bude vaření bavit. Nože Berlingerhaus ve stojanu black rose royal collection jsou dobré i z pohledu recenzí. Navíc jsou berlinger haus nože i moderního vzhledu, kdy se nám skvěle hodí do kuchyně.
Nejlepší berlinger haus nože zkušenosti a kvalitní berlinger haus nože levně
Oblíbené berlinger haus nože už můžeme vidět i v nových a moderních kuchyních, kdy je skvěle doplňují svým jedinečným designem. Nové berlinger haus nože nejsou ani příliš drahé a na mnoha eshopech si je můžeme sehnat poměrně levně. Záleží jenom na nás, co konkrétního do naší kuchyně potřebujeme. Ty nejlepší sady nožů mají už všechny potřebné nástroje, které budeme pro naše vaření potřebovat a berlinger haus nože mezi ně také patří.
Sada nožů Victorinox kuchyňských – Sada nožů Wüsthof (zboží kuchyňských nožů victorinox a zboží nožů zwilling professional)
Některé Victorinox a Zwilling professional čepele do kuchyně jsou vyrobeny i s tepelnou odolností, když například potřebujeme otáčet maso v troubě a nebo v rozžhaveném grilu. Kované nože jsou zhotoveny pouze z jednoho jediného kusu oceli. U Wüsthof se zase většinou setkáváme s méně noži v sadě, ale můžeme si vybrat právě takové, které se nám přesně hodí do kuchyně. Když už například nějaké nože doma máme, ale potřebujeme jich dokoupit jen pár a to ještě ideálně v sympatické sadě.
Perfektní dárek!
Každá lepší sada je i pěkně zabalená. Výrobci už totiž dávno ví, že se často jedná o dárek pro naše nejbližší. Na jednu stranu darujeme elegantního pomocníka do kuchyně, ale hlavně je to praktická věc, která nebude stát někde ve skříni, jako je to u spousty darovaných věcí zvykem. Nože můžeme používat denně v kuchyni a při zakoupení této lepší sady nás začne příprava pokrmů konečně i bavit. Ono je to velký rozdíl, když si srovnáme nože běžné a pak ty lepší. Kdo například někdy vyzkoušel prémiový nůž, tak už nebude chtít měnit za jiný.
Jak vybrat sadu nožů?
Nejprve je dobré si promyslet, co od takové lepší sady nožů vyžadujeme a k jakým účelům ji budeme v kuchyni nejčastěji potřebovat. Pokud je to převážně určeno ke všeobecnému vaření a přípravy potravin na denní bázi, tak si nemusíme složitě vyhledávat speciální nabídky netradičních sad. Rovněž doporučujeme si projít horní tabulku nejlépe hodnocených setů podle zákazníků a kuchařů. Pokud má totiž člověk s vlastní sadou určité zkušenosti, tak se někteří zákazníci rádi podělí o své poznatky s dalšími lidmi. My jsme pak vybrali jen ty nejlépe hodnocené a umístili je do tabulky s názvem TOP 10.
Rukojeť
Každá rukojeť na noži má stejnou důležitost, jako je tomu u čepele. Pomocí rukojeti cítíme komfortní držení nože a hlavně pak i optimální vyvážení. To je důležité při práci s nožem. Nemáme pak pocit, že musíme vynakládat příliš mnoho síly, jako je tomu u levných nožů. Kolikrát na sobě můžeme pozorovat, že nás delší práce v kuchyni může unavit. Svůj podíl na tom může mít i nekvalitní nůž, se kterým sice svoji práci splníme, ale příliš se u toho namáháme.
U nových moderních nožů je při výrobě použita nová technologie a to je ten důvod, proč se nám s nimi pracuje lehce a bez větší námahy. Je to stejné jako u seker. Nová sekera musí mít kvalitní rukojeť, abychom s ní mohli dobře štípat polena. Každá sekera je samozřejmě jiná a vybíráme si vždy podle účelu použití. Jedna z nejlepších je pak značka Fiskars, kdy jsme na toto téma psali i článek. Moderní doba však pokročila dopředu a dnes se již namísto seker používá štípačka na dřevo. Štípání polínek je tak mnohem jednodušší, ušetříme si fyzickou námahu a hlavně pak spoustu času. Automatické štípačky za nás odvedou většinu práce.
Nejvíce kvalitní sada nožů cena – ceny sada nožů levně
Zmíníme se ještě o cenových hladinách tohoto zboží, které můžeme najít na eshopech. Kvalitní věci něco stojí, ale vždy bychom měli vyžadovat kvalitu. Tím bychom se měli vyvarovat hlavně nesmyslně nízkým cenovým nabídkám za celý komplet nožů slibující snadnou a pohodlnou práci. Už jenom materiál, ze kterého se vyrábějí lepší čepele musí být kvalitnějšího charakteru a ten za pár korun nikde nepořídíme.
Sada do 500 Kč
Tuto variantu nemáme ani v našem horním žebříčku kvalitních nožů, není to totiž nic extra. Za 500 Kč se toho moc pořídit nedá. A i když některé eshopy tuto cenovou nabídku za celý komplet několika nožů v sadě nabízejí, tak bychom měli být na pozoru. Pokud však jezdíme s rodinou na výlety a potřebujeme sebou pár nožů na přípravu svačiny, tak to může být správná volba, ale do náročnější kuchyně se příliš moc nehodí.
Komplet nožů okolo 1500 Kč
V této cenové relaci už můžeme natrefit na zajímavé sady, ale musíme si pečlivě vybírat. Zejména je důležité, z čeho je vyrobená čepel. Pokud už na tuto cenu někde narazíme, tak je dobré si k takovému zboží najít aspoň pár recenzí, zda se vyplatí zakoupit. Zkušenosti ostatních zákazníků se nám tak můžou hodit a poradit nám při výběru. Pokud má už někdo s daným zbožím zkušenosti, tak jsou to pro nás vítané informace.
Sada nožů nad 2500 Kč
Kvalita něco stojí, ale také i hodně vydrží a budeme dlouhodobě spokojeni s výsledkem. Nemá smysl si kupovat levné a nekvalitní zboží, ze kterého příliš nadšení nebudeme. Pokud nám už má něco dobře sloužit a očekáváme od zboží i dlouhou výdrž, perfektní ostří, ergonomii nože a další pozitiva, tak si musíme umět i dobře vybrat. V této cenové skupině nad 2500 Kč si lze najít nože na lepší úrovni a koupě se nám vyplatí. Po určité době užívání pak sami oceníme kvalitu. Rozdíly mezi noži prémiových kvalit a těch běžných jsou prostě znatelné. Stačí si to jen vyzkoušet, kdy uděláme práci v kuchyni s jedním nožem a pak si na tu samou práci vezmeme nůž vyšší kvality.
Horní žebříček nám nabízí zboží s názvem kvalitní sada nožů za rozumné ceny, které navíc vnesou do naší kuchyně i trochu toho luxusu svým moderním vzhledem. Celá tabulka vychází z hodnocení kuchařů a zákazníků, kteří zboží sada nožů používají a jsou s nimi spokojeni. Procházeli jsme recenze a nakonec jsme vybrali jen takové zboží, se kterým neměli zákazníci žádné potíže a práci s noži si pochvalovali. U každého zboží v tabulce se lze prokliknout na srovnávací portál, kde nalezneme další užitečné informace a seřazené eshopy podle nejlepší ceny. Lze si tam vybrat i z mnoha dalších variant.
Nejkvalitnější sada nožů recenze, popis, testy a kvalitní parametry
Nejoblíbenější sady nožů byly u zákazníků vždy takové, které měly kompletní využití v kuchyni. To znamená, že jsme v ní našli veškeré potřebné nože ke každodennímu použití na všechny běžné potraviny. Oblíbená sada nožů nám dává pocit, že máme po ruce vše a žádné další nože již nepotřebujeme. Jakmile s takovou sadou vaříme, tak nás ani nenapadne, že bychom potřebovali ještě další speciální nůž. Naše vybraná sada nožů je totiž přesně tak akorát a příprava potravin se stává kulinářským zážitkem na vyšší úrovni gastronomie.